Esthetische en cosmetische tandheelkunde Amersfoort Vathorst
Welkom bij
Tandartspraktijk aan de Haven

Esthetische tandheelkunde

Voor praktijkvoorbeelden met mondfoto’s kunt u klikken op deze link.

 

 

NIEUW! Sinds een jaar kunt u bij het Tandtechnisch laboratorium terecht op de afdeling van het Atelier Esthetische Tandtechniek!

In die gevallen dat de vervaardiging extra aandacht verdient en de esthetiek aan hogere eisen moet voldoen, dan kunt u in Barneveld terecht in het Esthetische Atelier bij één van de esthetische Tandtechnici. Hier zijn meerkosten aan verbonden.

Vóór de behandeling bij de tandarts maakt u een afspraak bij het Esthetische Atelier. Samen met de esthetisch tandtechnicus bespreekt u uw wensen, de tandtechnicus bespreekt met u de individuele mogelijkheden voor uw gebit. er zal een wax-up en mock-up gemaakt worden, wat inhoud dat op maat gemaakte ‘proefschildjes’ op uw tanden worden aangebracht, zodat u al een idee krijgt hoe het eruit kan zien na het plaatsen van de definitieve keramische facings/schildjes of kronen en bruggen. In dit stadium kan de vorm, lengte, helderheid, kleurachtergrond, translucentie steeds veranderd of aangepast worden totdat u tevreden bent met het voorbeeld.

Bij tevredenheid over het voorbeeld zal de specialist esthetiek contact opnemen met de tandarts voor het plannen van de behandelingen. Vervolgens worden afspraken gemaakt bij de tandarts en ook weer bij de esthetisch tandtechnicus voor een laatste controle van de eindproducten, voordat ze definitief bij u in de mond worden geplaatst en …….. Voilà, uw VIP treatment is voltooid! Lachen maar!

Om tanden te bleken gebruiken we al 10 jaar het Amerikaanse merk Opalescence met veel succes!
Het bedrijf levert al meer dan 25 jaar bleekproducten, die veilig en betrouwbaar zijn en is een marktleider op het gebied van het bleken van het gebit.

 

Voor meer informatie kunt u de website van Opalescence bekijken:

https://www.opalescence.com/nl

Opalescense biedt 3 manieren van bleken aan:

In de eerste plaats bieden we het ‘in office’ bleken aan, waarbij de tandarts of mondhygiënist, herhaaldelijk laagjes bleekgel op uw tanden aanbrengt en weer verwijdert. Dit systeem van Opalescense heet ‘Opalescense Boost’.
Aan het eind van de behandeling zijn uw tanden lichter geworden.
De sessie duurt tussen de één en anderhalf uur.

Omdat de overheid heeft bepaald dat het percentage peroxide in bleekgel van 15% terug moest naar 6%, betekent dit dus ook dat de gel wel veiliger, maar ook voor meer dan de helft minder krachtig is. We kunnen de exacte lichtheid van de tanden daarom niet helemaal meer voorspellen. Als u de tanden nog lichter wilt hebben, dan zal u weer een nieuwe afspraak moeten maken om de tanden te bleken aan de stoel. U zult voor een nieuwe afspraak opnieuw apart moeten betalen.

Bij deze vorm van bleken, nemen we u het bleken helemaal uit handen. U zult wel genoeg tijd en geduld moeten hebben. En u zult er wat meer geld voor over moeten hebben vergeleken met de andere bleeksystemen.
‘In office’ bleken is namelijk de prijzigste vorm van bleken omdat u ook betaald voor de uren en het werk van de behandelaar. Daarbij komt dat u, bij nog onvoldoende resultaat, weer een nieuwe afspraak moet maken, waarbij u opnieuw moet betalen.

Vervolgens bieden wij u twee vormen van thuisbleken aan.
Één daarvan is: ‘Opalescence PF’.
De tandarts zal tijdens een afspraak een afdruk maken van uw boven-, en ondergebit. Deze afdrukken gaan naar ons tandtechnische laboratorium, deze zal individuele transparante bleeklepels maken van uw gebit.
U krijgt uw individuele bleeklepels mee naar huis inclusief de Opalescence PF. Met de spuitjes brengt u de bleekgel aan in uw bleeklepels, brengt de bleeklepels aan op uw gebit, waarna u één tot tot vier uur bleekt. Een aantal mensen gaan ermee slapen, anderen dragen de bleeklepels tijdens andere activiteiten, zoals tijdens werk, TV kijken, achter de computer, etc,
Voordelen aan dit systeem: Er hoeft geen afspraak te worden gemaakt met de tandarts, u hoeft geen vrij te vragen van uw werk en de bleeklepels zijn in theorie onbeperkt herbruikbaar.
Omdat u eenmalig betaald voor uw herbruikbare individuele bleeklepels en een verpakking met Opalescence PF bleekgelspuitjes, zijn de kosten veel lager dan het ‘in office’ bleken aan de stoel door een behandelaar. Zodra uw bleekgel op is koopt u weer een nieuwe verpakking met Opalescence PF bleekgelspuitjes..
U kunt ook zo veel keren bleken, totdat u de gewenste lichtheid van de tanden heeft bereikt.
Zie de volgende video over Opalescence PF:

Last but not least, bieden wij Opalescence GO! aan.
Als lange stoeluren in de tandartstoel niets voor jou is en je het te duur vindt. Als je nog geen op maat gemaakte individuele bleeklepels wilt laten maken en het bleken van tanden gewoon een keer zou willen uitproberen, dan is er Opalescence GO! In de verpakking van Opalescence GO! zitten tien blisters met een confectie boven- en onder bleeklepel, gevuld met bleekgel die men na het bleken weg gooit. Men kan de tanden dus 10 keer bleken,

Voordelen:

1. Men hoeft geen afspraak te maken met de tandarts
2. Er hoeven geen lange en dure stoeluren te worden gemaakt
3. Er hoeven geen afdrukken van uw gebit te worden gemaakt
4. Het is de voordeligste en eenvoudigste manier van bleken.

Zie de volgende video: