De periodieke controle bij de tandarts.
Welkom bij
Tandartspraktijk aan de Haven

Controle en Controlefoto’s

tarieven:

Periodiek controle (tariefcode C11)         = € 22,16

Controlefoto/Bitewing (tariefcode X10) = € 16,33

Panoramafoto* (tariefcode X21)              = € 69,97

* alleen bij verstandskiezen of implantaten

 

Tijdens de controle wordt eigenlijk een soort APK van uw gebit en mond gemaakt. Tijdens elke controle worden systematisch een aantal onderdelen van de mond gecontroleerd, gedocumenteerd en beoordeeld of ze in orde zijn of dat ze tandheelkundige zorg nodig hebben.

De onderdelen van uw mond die zullen worden beoordeeld en gedocumenteerd zijn:

  1. Het risico van tandbederf in uw gebit
  2. Het niveau van uw persoonlijke mondhygiëne
  3. Kaakgewrichtsklachten, spierklachten en knarsen/klemmen
  4. De tanden en kiezen
  5. De vullingen en andere soort restauraties van de tanden en kiezen.
  6. De weke delen (wangslijmvliezen, gehemelte, tong, mondbodem)
  7. Het tandvlees, tandsteen en kaakbot rondom de tanden en kiezen
  8. Het controleren van tanden, kiezen en kaakbot tussen de tanden, onder de contactpunten van de tanden en kiezen en diep in het kaakbot, door middel van het nemen van Röntgenfoto’s. De controlefoto’s worden genomen afhankelijk van het cariësrisico van een patiënt. Gemiddeld komt dit neer op rond elke twee jaar.

Wij ondersteunen onze controles, diagnostiek en behandelingen ALTIJD met Röntgenfoto’s. Wij nemen de controlefoto’s gemiddeld slechts elke 2 jaar. Ook als u een pijnklacht heeft, dan kan het noodzakelijk zijn een foto te moeten maken. Wij diagnostiseren of behandelen niet zonder de ondersteuning van Röntgenfoto’s.

Mocht uit de controles blijken dat uw gebit behandeling nodig heeft, dan zullen we de problemen in uw gebit met u bespreken, de alternatieven met u bespreken, de begrotingen van de verschillende alternatieven met u bespreken. We luisteren natuurlijk ook naar wat uzelf eigenlijk belangrijk vind. U kunt van elk behandelplan een begroting op papier en/of in uw email krijgen. Als u instemt met een behandelvoorstel kunt u zich naar de balieassistente begeven om afspraken te maken voor het opknappen van uw gebit.