Corona – Tandartspraktijk aan de Haven – Amersfoort
Welkom bij
Tandartspraktijk aan de Haven

Corona

Corona                  update: 29-09-2020 

 

De Overheid en het RIVM hebben te kennen gegeven, dat Corana bezig is zich weer in snel tempo over Nederland te verspreiden.

Bij een afspraak bij de tandarts of de mondhygiënist hebben we ons daarom allemaal te houden aan de richtlijnen ter preventie van Corona, o.a. bepaald door RIVM en KNMT. Hiermee voorkomen we dat tandartspraktijken gesloten gaan worden door een ‘lockdown’.

Dit houdt het volgende voor u in:

1.) MONDMASKER/MONDKAPJE: Wij verzoeken u vriendelijk een mondkapje te dragen in onze tandartspraktijk. In de behandelkamer doet u de deur achter u dicht en mag het mondkapje af. Buiten de behandelkamer doet u het mondkapje/mondmasker weer op. Mocht u geen mondkapje bij u hebben of deze niet willen dragen, dan zullen we u tot nu toe NOG NIET de toegang tot de praktijk weigeren.

3.)Mocht u koorts hebben of hoesten, keelpijn of  benauwd of kortademig zijn, dan stellen we uw reguliere behandeling, zoals gaatjes, tandsteen, controle, uit totdat u weer beter bent.

4.) Bij binnenkomst krijgt u op uw handen wat alcohol gespoten. Deze dient u goed over de handen te wrijven. Dit geeft echter geen 100% zekerheid voor het niet verder geven of het zelf krijgen van het Corona-virus.

Bij binnenkomst de handen goed inwrijven met alcohol.

5) Vóór uw tandheelkundige behandeling krijgt u een bekertje met een waterstofperoxide-mondspoeling (H2O2) aangereikt. U dient hier 10 tot 20 seconden uw mond mee te spoelen. Eventuele aanwezige Coronavirussen worden zo voor korte tijd verwijderd uit uw mondholte.

Eerst 30 seconden spoelen met waterstofperoxide tegen Corona in de Mondholte

6). In onze praktijk dient u ALTIJD minstens 1,5 meter afstand te houden van andere patiënten/aanwezigen. 3 uitzonderingen hierop zijn familieleden uit dezelfde woning onderling, het behandelend tandheelkundig team van tandarts en assistent onderling, behandelend Team en patiënt onderling. 

Blijf buiten de witte lijnen of wit omlijnde vakken. Volg onze aanwijzingen hieromtrent ALTIJD op.

 

7.) In de wachtruimte mag maar 1 wachtende persoon aanwezig zijn. U dient dus alleen te komen. Andere personen dienen buiten de praktijk te wachten, met uitzondering van een begeleidende ouder of tolk. Er liggen voorlopig geen tijdschriften en kranten meer in de wachtkamer.

8.) Patiënten en personeel geven elkaar geen hand als begroeting. Een verbale begroeting is voldoende.

9.) Probeert u zoveel mogelijk in de binnenkant van de elleboog te hoesten of te niezen, desnoods in de handen, wast u daarna uw handen met onze desinfecterende zeep in het toilet.

10.) Onze Ruimtes zullen extra geventileerd worden met schone buitenlucht. Het zal hierdoor wat kouder aanvoelen. Ons excuus voor dit ongemak.

11.) Zelf dragen wij bij elke patiënt nieuwe handschoenen. Wij zijn overgestapt op de FFP2 mondmaskers die Corona-virussen in theorie minimaal zouden doorlaten, van en naar de patiënt toe. Ook dit is geen 100% garantie dat er geen Corona-virussen worden overgedragen.

Behandeling van kiespijn, 24 maart 2020…   

         

 Eventuele aanscherping Preventieve maatregelen…

12.) Volg ten alle tijde aanwijzingen van het personeel op omtrent uw aanwezigheid in onze praktijk.

Zo proberen wij met ons allen, personeel en patiënten, ervoor te zorgen, dat onze praktijk zo lang mogelijk voor u open blijft en niet gesloten wordt omdat er Corona bij ons wordt geconstateerd. Tevens proberen wij zo te voorkomen dat het Corona-Virus zich in Amersfoort verder verspreidt. Wij danken u voor uw begrip en medewerking.

Tandarts Dhr. Drs. E.J.A. Draga